Banner 468 x 60px

 

24 Σεπ 2012

50 ΜΕΤΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ, 5 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ)

0 ΣΧΟΛΙΑ
Στο πίσω μέρος της παιδικής χαράς στη Λαγκαδιώτισσα (δίπλα στην είσοδο του Συλλόγου Ψαράδων Καναπίτσας " Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ") υπάρχει μια ηλεκτρική γραμμή που παρουσιάζει μέσα σε 50 μόλις μέτρα 5 βασικά προβλήματα :

1ο πρόβλημα : Το φωτιστικό της κολώνας έχει σαπίσει και στην κυριολεξία κρέμεται από μια "κλωστή"  . Το πρόβλημα εδώ ξεπερνά τα όρια του ηλεκτρικού κινδύνου και ανήκει πλέον στην κατηγορία του κινδύνου από πτώση . Είναι πρακτικά βέβαιο ότι μ' ένα δυνατό αέρα θα πέσει .Χρειάζεται άμεση αντικατάσταση.
2ο πρόβλημα :  Η επόμενη κολώνα φωτισμού απλά δεν έχει καπάκι κάλυψης των ηλεκτρικών συνδέσεων . Ένα παιδί είναι πανεύκολο να το προσεγγίσει . Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό το έχω ξαναδεί σε μεγάλη κλίμακα στο πάρκο του Βούρκου.













3o πρόβλημα :  Στη γραμμή έχει γίνει ένωση των αγωγών με μονωτική ταινία . Κατά πόσο θα προστατευθούν , με αυτό τον τρόπο, οι αγωγοί όταν αρχίσουν οι βροχές αυτό είναι άγνωστο. Απαράδεκτη επισκευή.  







 4ο πρόβλημα : Η γραμμή χάνεται μέσα στα δέντρα (αρμυρίκια). Εδώ ένα απλό κλάδεμα θα έλυνε το πρόβλημα.

                    







5ο πρόβλημα : To καλώδιο που (φαίνεται να) τροφοδοτεί τον προβολέα στο πάρκο της Λαγκαδιώτισσας είναι τυλιγμένο γύρω του σαν "κοκορέτσι" . Απίστευτη αμέλεια ακόμα και αν το καλώδιο αυτό αποτελεί παλαιότερη παροχή του προβολέα.

Όλα τα παραπάνω τα εντόπισα με μια απλή βόλτα  (ποδηλατάδα της κόρης) σήμερα το απόγευμα , Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012.  Φαίνονται και στο παρακάτω βίντεο που τράβηξα λίγο πριν φύγω:

 

Υ.Γ. : Ευχαριστώ τα τοπικά και αθηναικά ειδησεογραφικά sites που αναδημοσιεύουν τα άρθρα μου. Δυστυχώς όμως μέχρι στιγμής, για όλες τις ηλεκτρικές παγίδες θανάτου που υπάρχουν στην πόλη της Χαλκίδας και τις οποίες έχω προβάλλει με φωτογραφικό υλικό και βίντεο μέσα από αυτό το ιστολόγιο, δεν έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να διορθωθούν.  
Η προσπάθεια συνεχίζεται. 

Χαλκίδα 29 Σεπτεμβρίου 2012 , Εκπαιδευτικός Α. Χαλικόπουλος 

                                                                                                                                                   

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Για λόγους ασφαλείας , όλα τα σχόλια θα εγκρίνονται πρώτα από το διαχειριστή του ιστολόγιου.