Banner 468 x 60px

 

22 Σεπ 2012

Ε, ΡΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

0 ΣΧΟΛΙΑ
Τελευταία ενημέρωση  23/09/2012 : Όπως με ενημέρωσε φίλος τεχνικός, η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού φαίνεται να διαθέτει καπάκι κάλυψης  των ηλεκτρικών συνδέσεων αλλά η θέση στην οποία βρίσκεται (όλη η μονάδα) δεν εξασφαλίζει ότι ένα μικρό παιδί δεν θα μπει στον πειρασμό να ανακαλύψει τι υπάρχει εκεί απ' όπου βγαίνει το καλώδιο . Επιπλέον ένα μικρό χέρι μπορεί να διεισδύσει και σε άλλα σημεία της μονάδας.  Η καλύτερη λύση που προτείνεται γι'αυτή την περίπτωση (χωρίς να μεταφερθεί η μονάδα) είναι να γίνει περίφραξη του χώρου ώστε να αποκλειστεί κάθε δυνατή πρόσβαση σ'αυτή. Για τον ηλεκτρικό πίνακα προτείνεται η άμεση αντικατάσταση του αφού η σκουριά σίγουρα έχει εισχωρήσει και στο εσωτερικό του , επηρεάζοντας έτσι και τη γείωση του .
 
Χτες , Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 κατά τις 6 το απόγευμα, επισκέφτηκα με την κόρη μου, για πολλοστή φορά, το γνωστό κατάστημα JUMBO στην Έξω Παναγίτσα Χαλκίδας. Τελειώνοντας τις αγορές μας η μικρή ζήτησε να παίξει στον εξωτερικό παιδότοπο , ο οποίος σημειωτέον είναι όντως κατασκευασμένος από υλικά που ελαχιστοποιούν τα παιδικά ατυχήματα. Βγάζοντας όμως μερικές φωτογραφίες με το κινητό για να της βάλω στο προσωπικό αλμπουμ του παιδιού (ώστε να βλέπει τα κατορθώματά της στο μέλλον) διαπίστωσα στο φόντο της φωτογραφίας να δεσπόζει ένας ηλεκτρικός πίνακας ο οποίος βρίσκεται μέσα στο χώρο του παιδότοπου η κατάσταση του οποίου εξωτερικά τουλάχιστον δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Το εξωτερικό περίβλημα σε πολλά σημεία έχει σκουριάσει, ενώ και το καλώδιο παροχής προστατεύεται με σπιράλ σωλήνα μόνο για ελάχιστα εκατοστά , τόσα όσα απαιτούνται για να καλυφθεί μόνο η απόσταση πάνω από το υλικό επίστρωσης (που έχει τοποθετηθεί στα πλαινά τοιχώματα του παιδότοπου) μέχρι τον πίνακα. Επομένως το υπόλοιπο κατακόρυφο μήκος του καλωδίου είναι εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα καταστεί επικίνδυνος ο πίνακας αυτός στο άμεσο μέλλον.
Μετά από αυτό πήρα τη μικρή και πήγαμε προς το αυτοκίνητο . Λίγο πριν φύγουμε διαπίστωσα ότι στο πλαινό πάρκινγκ υπάρχει εξωτερική μονάδα κλιματιστικού από την οποία λείπει το καπάκι προστασίας των συνδέσεων. Άλλο ένα επικίνδυνο "ηλεκτρικά" σημείο στο οποίο υπάρχει , δυστυχώς, εύκολη πρόσβαση μικρών παιδιών.

Κατά τη γνώμη μου και τα δύο αυτά σημεία αποτελούν σοβαρότατους "εν δυνάμει" ηλεκτρικούς κινδύνους που μπορεί να προκαλέσουν στο μέλλον πολύ επικίνδυνα ηλεκτρικά ατυχήματα , ιδίως σε μικρά παιδιά όπου οι συνέπειες μιας άμεσης  επαφής ηλεκτρικού ρεύματος με το σώμα είναι πολύ χειρότερες (συνήθως θανατηφόρες) συγκριτικά με εκείνες που υφίστανται οι ενήλικες.





Χαλκίδα,  22/09/2012. Εκπαιδευτικός Α. Χαλικόπουλος.

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Για λόγους ασφαλείας , όλα τα σχόλια θα εγκρίνονται πρώτα από το διαχειριστή του ιστολόγιου.