Banner 468 x 60px

 

8 Οκτ 2012

ΗΛΕΚΤΡΟTEC ΚΑΙ ΣΑΛΟΝΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ 2012

0 ΣΧΟΛΙΑ
Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 πρωί, το καθιερωμένο μου πλέον ραντεβού με την έκθεση ΗΛΕΚΤΡΟTEC και σαλόνι φωτισμού στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος .Είναι η 6η κατά σειρά ΗΛΕΚΤΡΟTEC που διοργανώνεται και εγώ πρέπει να έχω λείψει , έχω την αίσθηση, μόνο σε μία: την 3η. Κλασσική παρέα ο τομεάρχης κ. Μακρυγιάννης .
Εντυπώσεις στις 3 και κάτι ώρες που έμεινα στον εκθεσιακό χώρο:
1) Πολύ λιγότεροι εκθέτες αυτή τη φορά . Συνέπεια της κρίσης ; Ακριβές τιμές ενοικίασης στα περίπτερα της έκθεσης ; Απαξίωση της έκθεσης ; Άγνωστο.
2) Θετικό χαρακτηριστικό η εμφάνιση νέων εκθετών που είχαν αρκετή όρεξη (οι περισσότεροι τουλάχιστον)  να ενημερώσουν τους επισκέπτες για τα καινούρια προιόντα . Μερικοί μάλιστα φαινόταν ότι δεν είχαν την εμπειρία από ανάλογες εκθέσεις .
Για μένα αυτό είναι καλό αφού το επαγγελματικό (δήθεν) στυλάκι που υιοθετείται συνήθως από πολλούς εκθέτες κουράζει και ουσιαστικά λειτουργεί αποτρεπτικά. Ευτυχώς αυτό το φαινόμενο προχτές το είδα σε λίγα περίπτερα.






Φωτό : Αδιάβροχη Led-ταινία











Φωτό : Τα αισθητήρια στην οικιακή εγκατάσταση
3) Ένας άνθρωπος που δείχνει ότι αγαπάει ιδιαίτερα αυτό που κάνει είναι ο κ.Δημητρίου της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ . Εδώ ποζάρει δίπλα σε μοντέλο που φορά όλα όσα χρειάζεται για να πραγματοποιήσει κανείς έλεγχο σε μια ηλεκτρική εγκατάσταση. Χαρακτηριστική λεπτομέρεια το μονωτικό κάλυμμα στο πάτωμα.






4) Στο περίπτερο του Συνδέσμου των Συνταξιούχων Ηλεκτρολόγων βρισκόταν  όλη η ιστορία του ελληνικού ηλεκτρολογικού υλικού του προηγούμενου αιώνα. Απ΄όσο γνωρίζω αντίστοιχες εκθέσεις στο εξωτερικό έχουν βρει μόνιμη στέγη. Αυτό είναι και το μόνιμο παράπονο των κ.κ. Κισσανδράκη Γ. ,  Σκαρή Ελ. που αγωνίζονται εδώ και κάποια χρόνια για να υλοποιήσουν το πρώτο μουσείο ηλεκτρολογικού υλικού στη Αθήνα. Ελπίζω να μην πάει χαμένη αυτή η προσπάθεια.


Αυτό που εντόπισα στη συνέχεια είναι ότι κάτω από τα εκθέματα τους είχαν φωτογραφικό υλικό από τις ημερίδες που είχαμε από κοινού πραγματοποιήσει τόσο στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας όσο και στις εγκαταστάσεις του ΠΣΕΗ ΠΑΜΤΕ.







 5) Στο τέλος της περιήγησης βρέθηκα να παρακολουθώ με ενδιαφέρον την ημερίδα της ΠΟΣΕΗ σχετικά με το διαφημιστικό (τηλεοπτικό - ραδιοφωνικό) σποτ που ετοιμάζουν και θα προβληθεί άμεσα στο ελληνικό κοινό με στόχο την προβολή της ομοσπονδίας αλλά και την ενημέρωση των χρηστών σχετικά με την ασφάλεια των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων (έλεγχοι κ.τ.λ)
 Η δικιά μου απορία την οποία εξέθεσα και στο κοινό είναι γιατί η ΠΟΣΕΗ δεν έχει οργανώσει επίσημες ενημερώσεις στη Δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΕΠΑΛ , ΕΠΑΣ ,ΙΕΚ) σχετικά με την ασφάλεια των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Το θέμα σε κατ' ιδίαν συζητήσεις το επέκτεινα προτείνοντας την ενημέρωση όλων των Λυκείων της χώρας (οργανωμένα και σωστά)  από την ομοσπονδία σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.
Αυτό που εισέπραξα είναι συμπάθεια και κατανόηση αλλά έμεινα με την εντύπωση ότι μια τέτοια κίνηση δεν βρίσκεται στα άμεσα σχέδια της ΠΟΣΕΗ.

Η απορία μου αυτή αφορά όλους τους επίσημους φορείς και σωματεία αφού τόσα χρόνια που είμαι εκπαιδευτικός στη δημόσια τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση δεν είδα , ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ, να μας πλησιάσουν με στόχο την ενημέρωση των μαθητών μας για τις νέες εξελίξεις του επαγγέλματος (ΥΔΕ , Επαγγελματικά δικαιώματα, καθήκοντα , υποχρεώσεις κ.τ.λ.).

Κλείνοντας, το παρακάτω βίντεο το βάζω για να σας ψυλλιάσω σχετικά με το περιεχόμενο του διαφημιστικού σποτ της ΠΟΣΕΗ :



Χαλκίδα 8/10/2012 , Εκπαιδευτικός Α. Χαλικόπουλος

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Για λόγους ασφαλείας , όλα τα σχόλια θα εγκρίνονται πρώτα από το διαχειριστή του ιστολόγιου.